11 maj Valpar till salu

Som ni märker så har jag inte bloggat på ett tag nu. Annat har kommit emellan, jag ska skärpa mig.
Efter mycket övervägande så har jag kommit fram till att  - om jag hittar en bra köpare - sälja både Dog ( som hela tiden vart kvar, en underbar liten hane ) och min lilla ögonsten Tippen. Det är ändrade förhållande och tiden som helt enkelt inte räcker till. Inget lätt beslut men i alla fall...ibland får man inse sin egen begränsning ni vet..
Seriösa intressanter ombeds kontakta mig. Fullständiga adressuppgifter hittar ni på www.line-up.se
Valparna är födda 3 januari och oerhört följsamma och trevliga. Rumsrena och kommer på inkallning, såklart.  :))

2 : a maj 2006 Valpträff, fusksoppa och..ja, läs själva !

 Ibland undrar man om nån läser bloggen...orkar läsa all text helt enkelt..
Hur som helst, jag tycker det är roligare att skriva än att läsa så om ni vill - håll till godo !
1:a maj var lite speciell för mig i år. Jag hade min första valpträff från min egna uppfödning. 6 stycken valpar och förare ( av totalt 9 st. ) mötte upp. Jag tackar er som kom allra ödmjukast...
Mitt syfte med träffen den här gången var att, förutom träffa er allihopa igen, titta lite hur valparna har utvecklats, om dom fortfarande håller samma jämnhet och vad det är för individer egentligen. Jag ville även kolla lite om dom hade en vilja att finna och apportera det dom fann, vad dom hade för kontakt med sin förare och vad dom har för attityd mot sin omgivning.
Jag är helt igenom positiv till vad jag såg ! Dom är lätta att få kontakt med, dom har en stor vilja att arbeta och apportera det dom hittar och dom har kombinationen förarmjukhet - stor jaktlust.
Precis som jag ville ha det ! En del av valparna visade en stor attityd och som jag sa till er ; visa då en attityd tillbaks !
Jag ska inte här precisera exakt vad vi gjorde för övningar men fokus låg på minne, viljan att finna och på att kunna koncentrera sig. Det kändes som det låg på en lagom nivå med tanke på deras ringa ålder. Jag fick dom svar jag ville ha och jag hoppas även att mina valpköpare fick svar på sina funderingar.
Kom ihåg alla ; det handlar om lite känsla och att visa en attityd mot valpen som den inte kan missförstå.
Och glöm aldrig bort, hur mycket ni än älskar den lilla, det är en hund och ingen leksak eller gosedjur !

I skrivandets stund så sitter jag och avnjuter en väldigt god soppa och ni som känner mig vet ju att jag är road av matlagning...men skam till sägandes måste jag erkänna att jag inte gjort soppan själv...
Det är faktiskt en färdig soppa från Kelda, Thaisoppa. Man bara värmer den... ; (( Vill man sen att den ska bli ännu godare så lägger man i lite avocado, några räkor, strimlad purjo och dito basilika och vips ! Kanongott ! Som ett litet tips bara...

Tidigare idag, nyss hemkommen från jobbet, så sprang Tippen ( min valp ) omkring och lekte med grannens 2 veckor äldre valp, Minna. Dom hade nåt i munnen båda två...jag kallade på Tippen och ville gärna ta del av vad hon apporterade på den här gången...det var vitt och lite brunt och kletigt. När jag fick det i handen insåg jag vad det var...en blöja med tillhörande innehåll från grannpojken Elliott !
Ja ni vet, med ett ytterst ansträngt tack till valpen och med ett falskt, påklistrat leende på läpparna..duktig lilla valp ?!
Så imorgon börjar toaletträningen med Elliott, Lotta ! Bara säg till så kommer jag.