29 september Vänskap till salu...å god sås.

C.B....jag fattar inte hur man kan sälja en vänskap för 4500 kronor.
Jag ser fram emot den planerade träningshelgen i början på november. F..n vet om jag inte ska bjuda på halstrad makrill med roquefortsås..den var god så det ..............i munnen !
Inför helgträningen förra helgen så hade jag i huset 5 stycken tonåringar som LANade hela natten. Å då menar jag HELA natten...har ni varit med om det ?! Det innebar att jag inte heller sov.
Alltså ; det här med datorer och barn..är det verkligen sunt ? Jag tittade in hos dom med jämna mellanrum och dom är ju helt uppslukade i en helt annan värld som går ut på att ha ihjäl och jävlas med varandra !
Fjärmar man sig inte från verkligheten eller är det bara ett oskyldigt spel ?!
Vad har detta med hundträning att göra ? Inte ett dyft förmodligen förutom att jag den här helgen slipper LANande slynglar och följaktligen kan koncentrera mig ännu mer på hundträning.
Vem är det som fjärmar sig !?
C.B...pengar är inte allt !

29 september

Jag har börjat planera helgens träning lite smått. På söndag kommer det 5 hundar från kennel Straight Flush som vill ha en genomkörare. 4 stycken har 1a i UKL och så är det 1 elithund. Ja, har man fått två 1or i öppenklass så är man ju i elit. Iof...har man fått en 1a i unghundsklass så är man ju ett öppenekipage...
Jag har ju haft ganska många hundar på kurs vid det här laget och det är alltid lika roligt att se att träningen går framåt och att resultaten på jaktprov kommer som ett brev på posten. Ett exempel är Andreas och hans unga, duktiga flattik som jag stiftade bekantskap med för inte alltför länge sedan. En härlig tik med ett oerhört " go " i sig. Lättlärd och med en stor vilja att vara till lags. Risken med dessa unga,lättlärda och arbetsvilliga hundar är att man kör dom lite för hårt i alltför ung ålder och mer eller mindre knäcker dom. Det har man ju sett exempel på...Så är dock inte fallet med Andreas och hans flattik. Jag har flera gånger sagt vilken duktig hund det är men att man ska ta det lugnt och inte glömma bort att det faktiskt bara är en unghund. Någon har lyssnat...well done !
Jag tar upp Andreas som ett exempel bara. Otaliga är dom hundar och förare jag haft på kurs som har visat bra resultat på proven. Andreas uppfödare Carina är bara ytterligare en av alla..
Varför tar jag då upp det här ? Är det för att visa vilken bra instruktör jag är ? Självklart..! Nä, skämt åsido ; det är oftast väldigt roligt och givande för mig att hålla kurser och lägga upp träningar och belöningen får jag när jag ser att det går bra för er !! Jag vill tacka er för det.
Eftersom det är fredag och eftersom jag ( som en del av er vet ) är road av matlagning så planerar jag även kvällens middag. Nästan lika roligt som att planera en hundträning.. ; ))
Vinkokta, gratinerade musslor eller halstrad makrillfile´ med roquefortsås ? Äh, vad f..n, jag tar musslorna som förrätt och fisken som huvudrätt ! Kaka på kaka kan tyckas men det är ju så gott !!
Ha en bra helg alla !

ps. jag har börjat planera en helgkurs som ska vara i början på november. Straxt utanför Växjö. Det blir ett mellanting mellan en upplagd träningshelg och kurs. På kvällen samlas vi och lagar mat tillsammans med allt vad det innebär. Jag kommer bjuda på trattkantarellsoppa...mer info om det senare men anmäl gärna erat intresse om ni vill vara med.

27 september Påminnelse..

Det finns platser kvar på öppen träning både på lördag och söndag. Hör av er på mail hifly@telia.com eller telefon 0702-751293.

21 september Träning och mockarutor

Jag är nyss inkommen efter en timmes träning med hundarna. Jag har tillgång till suveräna marker här i Tingsryd. Precis utanför huset och det gör att det blir lite lättare att träna då eftersom jag i grunden är ganska lat...
Markerna består av bla hästhagar och 3 intilliggande stora slåttervallar som vardera är ca 100x200 meter. Mellan vallarna rinner det övervuxna diken. Arrendatorn här upplät villigt markerna för träning så länge jag inte var i hagarna som hästarna går i just då. Självklart, förstås ! Dock är alla markägare / arrendatorer inte lika villiga till att upplåta marker för träning. Stället jag bodde på innan fick man inte träna sina hundar på men markägaren / arrendatorn tyckte man skulle ställa upp med sina hundar på jakterna.. Märkligt resonemang...
Nåväl, jag håller just nu på att påminna hundarna vikten av raka, långa linjetag oavsett diken och andra hinder. Jag tyckte att dom hade tappat lite " linje " helt enkelt. Rakt över dikena går det bra, snett över är det lite värre...
Vidare tränar jag långa sidoförflyttningar, också över diken. Jag vill ju gärna att mina hundar ska gå att dirigeras med enbart muntliga kommandon och jag ser att det sitter bättre och bättre. Hur många gånger har man inte varit med om att hunden inte kan se dig under en dirigering ?! Vass, högt gräs, sly i vägen osv. Du vet var hunden är men hunden kan inte se dig. Då vill jag fortfarande, hjälpligt, kunna styra hunden med hjälp av rösten.
Kul förresten att intresset för dom öppna träningarna är så stort.
Nu har Nadja, dottern i huset, bakat mockarutor och gjort te´åt oss. Kanon !
Ha det bra!

Extra inlagd öppen träning retriever.

Lördagen 23 sept ( nu på lördag ) hålls en öppen träning i Tingsryd.
Kontakta mig vid intresse. Mail : hifly@telia.com

15 september Öppen träning, heldag

I morgon, lördag, börjar jag med öppna träningar på alla nivåer. Dessa träningar kommer att hållas varannan lördag eller enligt annan överenskommelse.
Ni som ev är intresserade kontaktar mig via mail eller så ringer ni 0702-751293.
Då jag inte tar så många ekipage varje gång så kommer träningen individanpassas i så hög grad som möjligt med vissa undantag.
Vi håller till i trakten kring Tingsryd / Växjö,småland.

SSRK - en " vuxenklubb " ?

Ja, frågan är mer än berättigad tycker jag.
Jag var för någon vecka sedan på Segerstad Lantbruksskola. ( tror jag det heter ).
Där har dom även en gymnasieinriktning på bara hund. Kul ! Massor med unga tjejer och killar med stort hundintresse och flera av dom hade spaniel & retriever. Jag var där en hel dag och höll föreläsning om och demonstrerade jakt med spaniel och retriever. Mycket givande och roande.
När jag sedan tipsade om SSRK och dess kursverksamhet så såg dom helt frågande ut...dom visste knappt att vi fanns !
Alltså, finns det någon klubb ansluten till SKK som är så dålig på att ta hand om ungdomar som SSRK är ? Ja, det finns det säkert men är det nåt att skylla på ?!
Åker man ut på jaktproven så ser man väldigt sällan ungdomar ( under 20 år ) som startar sina hundar.
Varför ?
Har dom inte åldern inne ? Har dom inget körkort ? ( nä, klart att dom inte har i alla fall ) Har dom inte tillräckligt med pengar ? ( nä, klart dom inte har )
Har dom inte intresset ?
Eller har dom inte fått chansen helt enkelt ?!
Finns det över huvud taget något intresse av en väl fungerande ungdomsverksamhet ?
Måste man vara en vuxen med stabil ekonomi, två bilar i hushållet, goda kontakter och redan duktiga hundar och en väldigt förstående, eller ännu hellre, redan hundintresserad sambo för att få deltaga och vara med i SSRK ? På utställningssidan har man iaf kommit en bit på väg med " barn med hund " och " juniorhandling " men vad gör vi på jaktsidan ?
Ingenting, eller...!?
Jag vidareutvecklar gärna mina tankar angående detta men bara om intresset finns. Ge mig kommentarer !

5 september Tack..å så en del förtydliganden !

Ville bara tacka för alla gratulationerna till förlovningen. Det värmer... En förlovning på en mysig restaurang med månens ljus glittrandes i Medelhavet...kan ju göra nästan vem som helst religiös !
Om den lyckliga är någon ni känner ? Nä, knappast. Såvida ni inte känner en vacker spanjorska som lystrar till namnet Imma och som INTE är speciellt intresserad av hundar.. ; ))
Jag var i östergötland hos min goda vän Bitte och fiskade kräftor för ett par dagar sedan. Tack för kräftorna förresten, Bitte. Å för det goda sällskapet !
Nåväl, där fick jag höra att Gry ( Searover Willing Gry ) var anmäld till Skedhultsprovet men aldrig kom till start. Det var den ena versionen..den andra versionen sade att Gry uppvisade ett flyktbeteende och därför inte kunde genomföra provet... Get a life !!
Jodå, vi startade. Tyvärr så totalmissade hon sina markeringar och kunde kanske varit mer skärpt på sin vattendirigering så resultatet blev en mager 3a. Ökl.
Gry är nästan blind på sitt ena öga pga en fysisk skada hon ådrog sig i 1-årsåldern. Det gör att hon i vissa lägen när hon inte ser riktigt ordentligt kan skygga vid plötsliga rörelser ovanför hennes huvud.
Hon har också ibland, i vissa lägen, svårt med avståndsbedömningen på markeringar. Jag tycker dock att hon har lärt sig att kompensera den här bristen på ett bra sätt men ibland så lyckas hon tyvärr inte.
Bara ett litet klargörande, som sagt..!
Återkommer snart. Ha det bra.