10 april Livet på en pinne

Blå måndag...för många början på en ny, tung arbetsvecka. Så också för mig men dock inte så tung. Ok, jag började med att försova mig men sen har dagen varit riktigt bra. Ett besök för att få ett bättre liv, en halvtimmes solariepress ( fåfänga har väl aldrig varit en synd..? ), en bra dag på jobbet för att sedan komma hem och se fram emot att få träna sina hundar
Jag har under den gångna helgen varit hos min uppfödare, Monika Thoresson ( kennel Viltvårdarns ) och hållt kurs för en del av hennes valpköpare. En trevlig och inspirerande helg med mycket duktiga labradorer och förare. En sådan uppfödare som Monika skulle alla ha !
Till min hjälp hade jag Camilla Bladin som med sitt rättframma sätt att ge både ris och ros kompletterar min ödmjukhet ( ? ) på ell lysande sätt. ; ) Tack Camilla för hjälpen !
Efter en sådan kurshelg så blir man sugen på att träna sina egna hundar så sagt och gjort..
Jag tog Dis, Gry och Trazan ut först ( se under hundar på
www.line-up.se ). Lade ut 5 långa linjetag i en hög och tränade Gry på att på mitt UT - kommando gå långt ut ifrån mig. För varje dummie hon kom hem med så utökade jag avståndet mellan hund och dummie och mellan hund och mig och fortsatte skicka henne mot samma område.
Dummisarna Gry kom hem med slängde jag ut vid sidan om henne som störningar allteftersom jag fortsatte att skicka henne UT. Jag fick korrigera henne vid något tillfälle annars så löste hon sin sin uppgift på ett bra sätt. Till slut var alla 5 dummisarna hemplockade och utkastade igen och jag var nöjd med Grys sätt att lösa sin uppgift.
Störningarna ( 5 st ) som nu låg ute lät jag Dis hämta i form av ett markeringssök. En lätt uppgift kan tyckas men eftersom hon är ganska otränad efter att just haft sin första valpkull så blev det lagom för henne.
Trazan fick sedan ett par långa enkelmarkeringar som belöning för att han, utan knysta, suttit nära Gry som höglöper i skrivandets stund.
Tillbaks hem med dom vuxna hundarna och ut igen med Tippen. Efter några enkla inkallningsövningar så var det återigen dags att fortsätta träningen enligt stolpe nr. 1.
Samma stubbe men den här gången även med lite korv och fläsk som grillades över öppen eld.
Tippen vågar sig längre och längre bort från mig för att utforska milön med alla dofter och löpor efter både fasaner, kaniner, vildsvin och rådjur.
Intressant att notera är att ju längre bort från mig hon är desto snabbare kommer när jag kallar på henne. Men det är klart - får man en korvbit varje gång man kommer som ett skott så kanske det är förståeligt...
Skymningen faller snabbt och med den ökar även ljudnivån. Fasanerna ska ta nattkvist, trastarna sjunger för fullt och den här gången fick vi även sällskap av en flock tranor som högljutt talade om att dom var där.
Ett par kattugglor dök också upp och började slåss om sina revir.
Tippen sitter en bit ifrån mig och bara betraktar och lyssnar. Ibland vrider och vänder hon på huvudet så även hon påminner om en uggla. Hon kastar då och då en blick på mig mest för att kolla att jag sitter kvar och ju mörkare det blir desto närmare mig kommer hon.
Till sist är det helt mörkt förutom eldens sken och då reser vi på oss och går hem.
Under hela tiden vi satt ute så har Tippen varit helt tyst. Hon verkar nöjd med sin tillvaro.
Att sitta en vårkväll vid en eld och bara lyssna på naturen tycker nog både hon och jag detsamma om - det här är livet på en pinne !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback